Over Minnemaatje

Leon

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Een bekend spreekwoord waar veel mensen het mee eens zullen zijn. Maar is het ook waarheid, zijn beelden daadwerkelijk krachtiger dan woorden? In het specifieke geval waarbij het gaat om een uiterlijke beschrijving, bijvoorbeeld van een persoon, kan een fotograaf dit inderdaad veel preciezer vastleggen dan een schrijver ooit zou kunnen.

Een schrijver daarentegen heeft weer andere mogelijkheden. Hij kan de fantasie prikkelen, emoties oproepen en nieuw inzicht geven, door het beschrijven van de meest geweldige en complexe situaties. Daarom  hoor je in de bioscoop vaak: ‘Het was een mooie film, maar ik vond het boek beter.’

Het is duidelijk dat woord en beeld een andere uitwerking hebben. Deze overtuiging vormt het idee voor deze website, waar ik beeld en woord laat samensmelten. De verhalen die daarbij ontstaan zijn vaak gebaseerd op herinneringen en avonturen, soms op dromen en hersenspinsels, meestal ligt de waarheid ergens daar tussenin.

Leon (1986) is werkzaam bij een uitvaartverzekeraar. Het is dan ook niet gek dat thema’s als leven, dood, geluk en verdriet vaak voorkomen in zijn werk als schrijver en fotograaf. Krachtige tegenpolen, die soms dichterbij elkaar liggen dan je denkt.